Gallerier – Malmö

Södra Sveriges största stad erbjuder ett varierat och inspirerande utbud av konst. Malmö har ett brett utbud av gallerier som fokuserar på olika inriktningar och stilar.

Då utbudet breddats markant det senaste åren kan det vara svårt att veta vad som passar just dig - därför har vi satt ihop en guide som underlättar ditt beslut.

Konstgalleri - Malmö. Se våra tre rekommendationer!

Galerie Leger

Galleriet visar ett tiotal utställningar per år och hit ska du gå om du är intresserad av nutida nordisk konst. Fokusområden på detta galleri är målningar, skulpturer och grafik.

Kuriosa är att ägaren Claus Leger kallar stället för ”Sveriges äldsta galleri”, men medger att det är en tolkningsfråga och beror på hur man räknar - och vad man kallar för galleri. Klarlagt är i alla fall att Claus pappa Vagn Leger drog igång verksamheten redan 1959. Ett galleri med anor, minst sagt.

Passar dig som vill:

  • Se nutida nordisk konst
  • Besöka ett galleri med anor
  • Beskåda målningar, skulpturer och grafik

Låter det intressant? Se nedan för mer information!

I lokalerna vid Gustav Adolfs torg är det alltid något på gång. Utställningarna avlöser varandra och under 2020 väntas utställningar med både Ernst Billgren och Anita Viola, för att nämna några. Aktuella utställningsdatum finner du på deras hemsida.

Öppettider: måndag-fredag 10–17, lördag 12–16

Adress: Stora Nygatan 53, 211 37, Malmö

Galleri Ping-Pong

Detta centrala galleri i Malmö riktar in sig på ung och lokal samtidskonst från det geografiska närområdet, tillsammans med utvalda äldre favoriter från mer etablerade konstnärer. Lokalen och verksamheten anordnar även författaraftnar och musiktillställningar. I lokalerna finns också en vinylhörna med ägaren Gert-Olle Göranssons personliga urval.

Galleriet lyfter fram ny, spännande konst i Malmö och är en viktig del av stadens konstscen. Här kan du beskåda ett utställningsprogram som lovordats för sin spets och för förmågan att lyfta fram såväl etablerade konstnärer som lite mer okända förmågor - allt utifrån ett lokalt perspektiv.

Passar dig som:

  • Vill tittare närmare på lokala konstnärers verk
  • Önskar uppdatera dig på ny konst
  • Gärna kombinerar konst med att kolla vinylskivor

Låter det intressant? Se nedan för mer information!

Galleri Ping-Pong har flera gånger om prisats i lokaltidningen Sydsvenskan som det bästa galleriet i Malmö. Gå till galleriets hemsida för aktuella utställningar och andra evenemang.

Öppettider: tisdag-fredag 12–17, lördag 12–16

Adress: Stora Nygatan 4, 211 37, Malmö

Galleri Final

Här är galleriet vars vision är att vara ett aktivt galleri med ett brett och intressant fokus på samtidskonst. Galleri Final representerar också ett antal olika konstnärer i Sverige.

Verk från dessa konstnärer återfinns inte enbart i galleriet - utan även på konstmässor runtom i Europa. Att medverka på mässor och visa upp sina konstnärers verk är en central del av verksamheten förutom driften av galleriet.

Passar dig som:

  • Intresseras av samtidskonst
  • Vill se ett blandat utbud
  • Är på jakt efter konstverk att köpa

Låter det intressant? Se nedan för mer information!

Kolla in kommande (och även gamla utställningar som varit) för att få en känsla för galleriet och dess inriktning. På hemsidan finns en kalender som uppdateras löpande och här kan du också kolla in vilka konstnärer som är knutna till galleriet.

Öppettider: onsdag-fredag 12-17.30, lördag-söndag 13–16

Adress: Stora Nygatan 4, 211 37, Malmö

Kolla också in: