Konstgalleri - Stockholm

Det finns ett stort och inspirerande konstutbud i Stockholm. Gallerier finns det gott om i alla centrala stadsdelar och det kan vara svårt att veta vilken inriktning som passar just dig.

Vi har satt ihop en guide till tre av våra favoritgallerier. Hoppas listan nedan kommer till användning och att du hittar en ny favorit!

För dig som fått upp intresset för att själv måla och letar konstnärsmaterial i Stockholm finns IB Wahlström som har ett stort utbud av konstmaterial - både billigt och till bra kvalitet.

Konstgallerier i Stockholm - Våra rekommendationer!

Åmells konsthandels galleri

Åmells anses vara Sveriges ledande konsthandel och är i dag världens ledande konsthandel för skandinavisk konst. Företaget grundades år 1920 och har sedan dess varit en mötesplats för konstintresserade som värdesätter kvalitet. I galleriet finns det möjlighet att både köpa, sälja och hyra konst från ett utbud som täcker allt från 1700-talets mest högklassiga konstnärer och skulptörer till modern samtidskonst med fotografier och målerier.

Hos Åmells kan du köpa konst både i galleriet i Stockholm, och i onlinegalleriet där du också kan filtrera utefter den konst du själv är intresserad av. Passa också på att gå på Åmells populära utställningar.

Åmells konsthandel passar dig som:

 • Är intresserad av skandinavisk konst
 • Vill handla med konst från 1700-talet fram till modern konst
 • Vill köpa, sälja eller hyra konst

Mer information om Åmells!

Åmells hemsida hittar du mer information om aktuella och kommande utställningar. Där finns också ett onlinegalleri och möjlighet att boka kostnadsfri rådgivning när du ska köpa konst.

Öppettider: måndag-fredag 10-18, lördag 12-16 under utställning

Adress: Birger Jarlsgatan 14, 114 34, Stockholm

Galleri Magnus Karlsson

Galleriet, som ligger ett stenkast från Rosenbad, är enligt många konstintresserade ett av de mest intressanta gallerierna i Sverige. Lokalerna är belägna på Kungliga Svenska Konstakademins nedervåning och här finner du en imponerande samling samtidskonst.

Galleri Magnus Karlsson representerar ett 30-tal konstnärer – flera av konstnärerna hör till landets mest kända (exempelvis Helene Billgren, Karin Mamma Andersson och Klara Kristalova).

Passar dig som vill utforska:

 • Samtidskonst
 • Varierande utställningar
 • Våra mest kända konstnärer

Här hittar du mer information!

För mer information om galleriet och ett uppdaterat schema på utställningar, vernissager och andra event håll koll på Galleri Magnus Karlssons hemsida.

Öppettider: tisdag-fredag 12–17, lördag 12–16

Adress: Fredsgatan 12, 111 52, Stockholm

Galleri Kontrast

Galleri Kontrast ser sina utställningar som en förlängning på publicerade reportage. Fokus är på fotografier och bilder ur ett bildjournalistiskt perspektiv. Varje år visas utställningarna ”Årets bild” och ”Nordens Fotoskolas slututställning”.

Galleriet ägs av Pressfotografernas klubb (PFK) och verksamheten sponsras av ett antal ”faddrar” – däribland Sveriges största morgon- och kvällstidningar. Målet med galleriet är att vara ett ”betydande forum för dokumentär fotografi”.

Passar dig som:

 • Vill köpa fotografier & fotoböcker
 • Är intresserad av foto i alla dess former
 • Vill lära dig mer om dokumentärt fotografi

Låter det intressant? Här hittar du mer information!

Galleri Kontrast har ett välfyllt schema med mingel, vernissager, tillfälliga utställningar och andra evenemang för den fotointresserade. För att hålla dig uppdaterad – surfa in på deras hemsida för senaste nytt.

Öppettider: tisdag-torsdag 12–18, fredag 12–17, lördag-söndag 12–16

Adress: Hornsgatan 8, 118 20, Stockholm

Galerie Forsblom

Galerie Forsblom har en anrik historia och bildades redan 1977. Galleriet har en av Nordens största samlingar av samtidskonst. Galerie Forsblom finns på två adresser – i Stockholm och Helsingfors. I denna guide fokuserar vi på galleriet i Stockholm.

På galleriet kan du ta del av verk från etablerade konstnärer från Sverige, men det finns även en stor samling verk från kända, internationella konstnärer. De har också en studio i lokalerna som syftar till att presentera konst från yngre, mer oetablerade konstnärer.

Passar dig som:

 • Uppskattar ett stort utbud av samtidskonst
 • Vill se verk gjorda av stora internationella konstnärer
 • Tycker om att besöka konstmässor

Låter det intressant? Se nedan för mer information!

Detta traditionsrika galleri har ett späckat schema av temporära utställningar och konstmässor. Kolla in kalendern på hemsidan för aktuella och kommande event du inte vill missa.

Öppettider: tisdag-fredag 11–18, lördag-söndag 12–16

Adress: Karlavägen 9, 114 24, Stockholm

Kolla också in: